Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi bir dönüşüm projesi uygulanan Saathane Meydanı, alışverişin yanı sıra 7’den 70’e her yaş grubundan insanın nefes almak için uğradığı bir meydan haline geldi. Sosyal hayatın canlandığı meydan, her kuşaktan vatandaşın yeni buluşma noktası oldu.
Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde barındıran Saathane Meydanı’nı turizme kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Tarihi bir dönüşüm projesi uygulanan Saathane Meydanı, yapılan yeni çalışmayla birlikte yeni bir konsepte de kavuştu. Ticaretin kalbinin attığı bir nokta olan Saathane Meydanı, artık sosyal yaşamında canlı olduğu bir yer haline geldi.
Saathane Meydanı Projesi’ne kendi hizmet binasını da dahil eden Büyükşehir Belediyesi, söz konusu 5 katlı binayı yıkmasının ardından yerine yapılacak Ticaret Merkezi’nin inşaatı ise hızla devam ediyor. Yapımı devam eden Ticaret Merkezi’nde 206 araç kapasiteli iki katlı otopark, 19 mağaza ve 5 adet restoran yer alacak.
Ayrıca halk arasında ‘Mavi bina’ olarak bulunan 8 katlı iş merkezinin yıkılmasının ardından yerine yapılan Sümbül Konağı’nın inşaatı da tamamlandı. İç mimarisi ile ilgili son rötuşların yapıldığı Sümbül Konağı dışındaki ışıklandırması ve estetik görünümü ile Saathane Meydanı’na renk kattı. Konak, iç tefrişatının yapılmasının ardından hizmete girecek.
Öte yandan Saat Kulesi çevresinde bulunan ve meydanın tarihi dokusuna uyum sağlamayan yapıların yıkılmasının ardından yerine yapılan yeni yapılarda açılan işyerleri ile birlikte bölgedeki ticaret daha da hareketlendi. Bölgenin tarihi dokusuna uygun şekilde dönüşümünü amaçlayan proje kapsamındaki çalışmalar hızla devam ediyor.
“Saathane Meydanı artık turizm anlamında yeni bir çekim noktası haline geldi”
Kentte vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Saathane Meydanı’nın dönüşümü devam ediyor, hayata geçirdiğimiz proje ile tarihi dokusunu koruduğumuz alan kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi. Bölge tarihi dokuya uygun bir görüntüye kavuşurken buradaki konsept de değişiyor. Saathane Meydanı artık sadece insanların alış-veriş yapıp gittikleri bir yer olmaktan çıktı. Başka bir boyut kazandı. İnsanlar burada artık daha fazla zaman geçiriyorlar, sosyalleşiyorlar. Uyguladığımız vizyoner proje ile Saathane Meydanı artık turizm anlamında yeni bir çekim noktası haline geldi. Bu dönüşümün olumlu etkilerini görüyoruz görmeye de devam edeceğiz” dedi.