Mersin’de Avrupa Birliği finansmanında, öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik dijital eğitim ekosisteminin kurulması ve bakanlığın bu yöndeki kurumsal kapasitesinin artırılması amacıyla Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNICEF işbirliğinde yürütülen IPA III Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi projesinin ’Öğretmen Eğitimi İzleme ve Değerlendirme Sistemi Çalıştayı’ yapıldı.
Toplantıda, Öğretmen Eğitimi İzleme ve Değerlendirme Sistemi programında, 8 farklı ilde öğretmen öğrenme laboratuvarı kurulması, dijital öğretmen eğitimi modülleri geliştirilmesi, dijital öğretmen yeterlik çerçevesi oluşturulması, dijital öğretmen eğitim platformu kurulması, 200 bin öğretmenin dijital becerilerin geliştirilmesi eğitimine alınması ve dijital öğretmen mesleki gelişim izleme sistemi kurulmasının amaçlandığı vurgulandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, programda yaptığı konuşmada, “Öğretmenlik, kendine özgü ilke ve uygulama yöntemleriyle profesyonel bir meslektir. Bakanlığımızın öğretmen yetiştirme programları, ülkenin ihtiyacına ve alandaki çağdaş gelişmelere uygun olarak düzenleniyor. Araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşan, en önemlisi öğrenmeyi öğrenen, bunun yanında çağın değişimlerini takip eden, teknolojiyi kullanabilen topluma ve çevresine duyarlı bireyler, değerlerini yaşatan öğretmenlerimizle ’nasıl bir eğitim’ sorusuna cevap verebiliriz” dedi.